Wie ben ik?

Mijn naam is Ruud Vercammen en de weg die mij tot Kung Fu en Traditionele Chinese Geneeskunde of TCM heeft geleid, lijkt wel uit een boek te komen. Als kind was ik vrij zwak en werd geteisterd door Allergieën en Astma. Ondanks dat alles was sporten een passie en bewegen was zeg maar “mijn ding”. Na verschillende sporten beoefend te hebben, werd mijn interesse gewekt door Kung Fu. Zo ging ik van de ene leraar naar de andere in een zoektocht naar alsmaar stijgende kwaliteit.
Nu is er een groot verschil tussen Kung Fu en “Kung Fu”. Ik had mezelf voorgenomen om alles op te geven indien ik een leraar zou ontmoeten die me ‘dat’ kon leren wat ik las in de boeken. Met die belofte startte een fantastische reis …

De twee mensen die een gigantische impact op mijn leven hebben gehad zijn; Mike Martello; Tonglong boxing (helaas al overleden) en Sifu Eleonora; Liu he men en verscheidene interne stijlen (voor hem ben ik naar Nederland verhuisd). Zij hebben me getoond dat de “Kung Fu” waar ik over had gelezen echt bestond. Onder hun begeleiding merkte ik dat mijn gezondheid danig verbeterde maar ook dat ik als mens groeide. In No time kon mijn lichaam dingen die ik niet voor mogelijk achtte. Hun privé begeleiding aan mij ging over alle takken van het leven en Kung Fu begon een groter en groter geheel van mijn leven uit te maken. Gezondheid,zelfverdediging en genezen zijn in China nauw aan elkaar verbonden en mijn interesse in de TCM (Tuina, de therapeutische massage en acupunctuur) was gewekt.

De traditionele Chinese Kung Fu die ik wil onderwijzen moet kwaliteit hoger in het vaandel houden dan kwantiteit. De echte “skill” zie ik vandaag de dag nog maar weinig. In mijn school wil ik mensen laten meegenieten van de waardevolle kennis/kunst die ik van verschillende leraren heb vergaard. Deze kennis/kunst kan een integraal deel van je leven worden. Een Kung Fu les is niet enkel een beetje sporten en ik wil dan ook garant staan mijn studenten de hele waaier aan Chinese cultuur te presenteren.

One Reply to “Wie ben ik?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.