About

Ruud Vercammen

Wie ben ik?

ikzelf met Sun Laoshi en Shifu Eleonora

Mijn naam is Ruud Vercammen, ik ben acupuncturist, herbalist, tuina therapeut en kungfu leraar.

De weg die mij tot Kungfu en Traditionele Chinese Geneeskunde of TCM heeft geleid, lijkt wel uit een boek te komen. Als kind was ik vrij zwak en werd geteisterd door Allergieën en Astma. Ondanks dat alles was sporten een passie en bewegen was zeg maar “mijn ding”. Na verschillende sporten beoefend te hebben, werd mijn interesse gewekt door Kungfu. Zo ging ik van de ene leraar naar de andere in een zoektocht naar alsmaar stijgende kwaliteit.Er bleek een groot verschil te zijn tussen Kungfu en “Kungfu”…

Impact op levenshouding:

De 3 mensen die een gigantische impact op mijn leven hebben gehad zijn; Mike Martello; Tonglong boxing (helaas al overleden) en Sifu Eleonora; Liu he men en verscheidene interne stijlen (voor hem ben ik naar Nederland verhuisd) en Liang de hua. Zij hebben me getoond dat de “Kungfu” waar ik over had gelezen echt bestond.

Sifu Eleonora en wijlen Zhang Shao Fu (toen 87jaar en oefenende nog elke dag)

Onder hun begeleiding merkte ik dat mijn gezondheid danig verbeterde maar ook dat mijn levenshouding veranderde. In No time kon mijn lichaam dingen die ik niet voor mogelijk achtte. Onder hun privé begeleiding kwamen alle takken van het leven aan bod en Kungfu begon een groter en groter geheel van mijn leven uit te maken. Gezondheid,zelfverdediging en genezen zijn in China nauw aan elkaar verbonden en mijn interesse in de TCM( tuina, de therapeutische massage, kruiden geneeskunde en acupunctuur) was gewekt. In alle 3 deze takken ben ik inmiddels afgestudeerd en heb sinds 2012 mijn eigen praktijk in Amsterdam en geeft les in Tcm bij Academie Boyi te zoetermeer

De traditionele Chinese Kungfu die ik wil onderwijzen moet kwaliteit hoger in het vaandel houden dan kwantiteit. De echte “skill” zie ik vandaag de dag nog maar zelden. In mijn school wil ik mensen laten meegenieten van de waardevolle kennis/kunst die ik van verschillende leraren heb vergaard. Deze kennis/kunst kan een integraal deel van je leven worden.

“Sporten kan meer zijn dan enkel een beetje zweten en lichaamsbeweging. Als mensen hebben we een enorm verborgen potentieel. Ik kan jou de weg wijzen naar die kracht maar ook helpen ze in je dagelijkse leven aan tewenden.

Ben je klaar om meer te worden van jezelf?”