Qigong 氣功

Wat is Qigong氣功?:

Qigong zijn een reeks korte lichaamsbewegingen die afgesteld worden op je ademhaling en die meestal traag worden uitgevoerd.  Deze worden beoefend om, mentaal en lichamelijk, fit en gezond te blijven maar kunnen ook therapeutisch worden voorgeschreven. Een dergelijke reeks heeft meestal een naam zoals bijv. Ba duan jin 八段錦: de basis vorm die wij op de school doen.

  • Gemakkelijk te leren
  • Overal te beoefenen
  • De perfecte “powerbreak” op kantoor
  • Mentaal en lichamelijk fit blijven

Het nut voor gezondheid jou gezondheid:

Qigong is nauw verbonden met de Chinese Geneeskundige principes. In ons lichaam bevinden zich Energie banen die Meridianen genoemd worden en in deze Meridianen stroomt Qi. Qi Is een soort van energie of levenskracht die alle dingen op aarde bezitten. Op deze meridianen liggen 365 punten waar je de Qi het best kan beïnvloeden.

De Meridianen lopen over heel je lichaam maar maken ook contact met je organen. Blokkades en stagnatie in die meridianen zullen zich uiten als pijn, verstoringen, ziektes, enz.… . Je hebt er dus alle baat bij je energie vloeiend te laten stromen en in balans te houden.

“In Qigong leer je bewuster omgaan met je lichaam en de energie die erin schuilt.”

Ba Duan Jin八段錦: De 8 stukken brokaat

Deze vorm telt 8 gemakkelijk te onthouden sequenties. Men zegt dat Generaal  Yue Fei  (tevens ook de stichter van Xingyi) de 8 stukken brokaat had ontwikkeld om zijn soldaten fit te houden. In de vorm oefen je armen en benen, maak je torsies en strek je, soms snel dan weer traag…Kortom alles om je lichaam op een eeuwenoude manier vandaag de dag sterk en fit te houden.

“8 stukken brokaat wordt in China nog steeds veelvuldig beoefend.”

“In de school zullen nog andere vormen van Qigong aan bod komen. Dus aarzel niet en begin vandaag nog te bouwen aan je lichaam van morgen.”

Hier vind je info over lestijden, prijzen en locaties.