FAQ

 • Q: Wat is het doel van de lessen?
  A: Er is geen doel! Gaande weg zal je merken dat Kungfu iets voor jou is of niet. Natuurlijk komt iedereen onderbewust met een doel trainen maar ik hoop dat dat doel na een tijd veranderd. Belangrijk is dat je geniet van de lessen.
 • Q: Is lichaamshygiëne belangrijk in de les?
  A: Ja, een geestelijk en lichamelijk gezond mens let op zijn lichaam en omgekeerd. Ik verwacht dan ook van mijn studenten een goede lichaamshygiëne. Je zal zonder uitzondering toegang tot de les ontzegd worden als je onder invloed van en/of geurend naar alcohol, drugs en dergelijken mijn school wil betreden.
 • Q: Wat voor schoenen draag ik het beste in de lessen en moet ik schoenen dragen?
  A: Best draag je schoenen waarin de enkel los kan bewegen en die geen strepen maken op de vloer. Blote voeten is wegens hygiëne en veiligheid verboden.
 • Q: wat voor kleding draag ik het best?
  A: Je draagt loszittende, comfortabele en niet aanstootgevende kledij. Tevens is je kledij fris gewassen en daarmee bedoel ik neutraal geurend.
 • Q: Moet ik lenig zijn?
  A: Nee, gaandeweg zal je flexibiliteit en lenigheid toenemen.
 • Q: Ik wil snel leren vechten.
  A: Je zal je op een zeer specifieke manier leren verdedigen met Kungfu. Onze school heeft echter niet het doel om vechters te kweken. Mijn systeem van lesgeven is, eerst je basics sterk maken om vanuit een goede structuur met je lichaam aan de gang te gaan, kortom geen shortcuts. Kungfu leren is 70% gezondheid, 30% selfdefence.
 • Q: ik wil mezelf bewijzen tov van vrienden en collega’s en vecht graag, ik wil nu starten!?
  A: Helaas voor jou heb ik geen plaats in mijn school. Kungfu zal je je frustreren omdat het geduld eist daarnaast tijd en moeite kost. Tevens sta ik achter waarden als trouw, vriendschap en loyaliteit.
 • Q: Ik heb nog nooit Kungfu gedaan kan ik zomaar starten?
  A: Jazeker, Kungfu is zo opgebouwd dat je lichaam met tussenfasen iets nieuws aanleert. Je start altijd met de basis en groeit naar eigen capaciteiten.
 • Q: Moet ik op tijd komen.
  A: Ja, aangezien je een traditionele Chinese Kungfu school hebt gekozen waarin respect voor je leraar en medeleerlingen standaard waarden zouden moeten zijn. Je bent je leraar dankbaar voor de tijd en moeite die hij in je steekt, als je te laat komt verdoe je je leraar zijn tijd.
 • Q: Hoe snel leer ik Kungfu?
  A: Moeilijke vraag…. het is een individuele kwestie. Zoals ik al zei, er is geen doel. Daarnaast heeft niemand een patent op de betekenis van Kungfu, ik dus ook niet. Doorzettingsvermogen, integriteit, met regelmaat trainen, luisteren naar de raad van de leraren, nederigheid,… kunnen je leerproces aanzienlijk beïnvloeden.

One Reply to “FAQ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.