Acupunctuur

Acupunctuur is naast TuiNa en Kruiden

Acupunctuurpunten op het hoofd

Acupunctuurpunten op het hoofd

Sinds kort heb ik een nieuwe site voor mijn praktijk klik dus voor meer informatie op deze link. https://www.tuina-massage-amsterdam.nl
een van de bekendste Traditionele Chinese geneeskundige methodes. Hierin worden zeer dunne, steriele, metalen naalden in bepaalde punten op het lichaam geprikt. De naalden worden ook wel “haarnaalden” genoemd vanwege hun diameter (0.22 tot 0.30 mm…)  en de insertie is vrijwel pijnloos.

De punten, die geprikt worden, liggen op meridianen die als een wegenkaart over heel ons lichaam lopen en allerlei verbindingen en kruisingen maken. Tevens hebben deze meridianen een oppervlakkig maar ook een dieper verloop in het lichaam. Zo maken zij bijvoorbeeld contact met organen zoals: Hart, Lever, Nieren, … . Op deze manier kan Acupunctuur je lichaam zowel intern (organen) als extern (spieren, pezen) helpen.

Pijn in de onderrug, hernia, lumbago.

Pijn in de onderrug, hernia, lumbago.

Aanvullende Therapiëen:

Soms wordt bij de acupunctuurbehandeling ook gewerkt met Moxa therapie, een methode waarbij met een moxastaaf, of losse moxa, punten gestimuleerd worden door warmte.

 

Of wordt er gebruikt gemaakt van Cupping, waarbij glazen bollen op meridiaanpunten worden gezet om deze vacuüm te zuigen.

GuaSha kan ook aanvullend gebruikt worden. Dit is een methode waarbij een jade steen of stuk bot gebruikt word om de meridianen te schrapen.

Guasha tools

Guasha tools

guasha op shou shao yang

guasha op shou shao yang

De methode die uiteindelijk gebruikt wordt, is afhankelijk van uw klachten en kan dus verschillen van behandeling tot behandeling.

!!!Let op speciale kennismakingsactie Tuina/Cupping!!!

Website van de praktijk http://www.jiyuantang.nl/index.html#
Tarieven voor consult en behandeling.

 

One Reply to “Acupunctuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.