TuiNa: Chinese therapeutische massage

tuina
Sinds kort heb ik een nieuwe site voor mijn praktijk klik dus voor meer informatie op deze link. https://www.tuina-massage-amsterdam.nl
Ik bied traditionele Chinese Tuina Massage. Dit is een “therapeutische” massage.
Bij Traditionele Chinese Tuina bekijk je een patiënt niet als een gebroken apparaat. Dat wil zeggen dat ik niet enkel naar je symptomen zal kijken maar jou als complete persoon zal onderzoeken; leefstijl, klinische verleden, emotie, …
Dit doe ik aan de hand van een anamnese waarin ik een reeks vragen zal stellen die me een juist beeld van je klacht kunnen geven. Daarnaast zal ik ook een traditionele Chinese pols- en tongdiagnose doen.
Aangezien ik ook gelicencieerd Acupunctuur therapeut ben, zal ik ook naalden gebruiken als ik denk dat die aanpak je sneller van je klacht zal afhelpen. Dit kan, maar hoeft niet.

Doel:

Mijn doel is dus je zo snel mogelijk van je klacht af te helpen door met je gehele lichaam aan de gang te gaan. Zelden komt een klacht enkel van de plek waar jij last van hebt.

Gun fa als hoofdstijl:

De school en de leraar die ik volg, heeft als basis techniek Gun fa, een rollende techniek. Net als bij alle Chinese disciplines is niet de hoeveelheid technieken van belang maar hoe goed je een techniek beheerst. De kunde/skill van een geoefend Tuina therapeut is direct merkbaar in zijn doordringende techniek. De technieken blijven niet aan de oppervlakte maar dringen door tot diep in je lichaam.

“Een goede TuiNa-therapeut kijkt met de vingers”

 

Tuina omvat naast de effectieve massage technieken ook:
Cupping:
Een techniek waarbij glazen bollen op meridiaanpunten worden gezet om deze vacuüm te zuigen.

Cupping

Guasha:
Bij Guasha schraap je langs de meridianen. Ondanks dat de uitslag van de behandeling anders doet uitwijzen is Guasha een pijnloze techniek om blokkades in het lichaam open te maken en beweging te bewerkstelligen. De rode strepen die je ziet, zijn enkel oppervlakkig en verdwijnen na +- 3 dagen compleet.

Moxa:
Bij een behandeling met moxa ( kruid: bijvoet, de Artemisia vulgaris). Word er op punten of regio’s van het lichaam warmte toegevoegd. De toevoeging van de warmte heeft een curatief effect en voelt tevens prettig aan. Moxa kan los maar ook in sigaarvorm gebrand worden en zelfs op de naalden bevestigd worden.

 

Na de behandeling:

Na de behandeling kan er nog 1 á 2 dagen een beurs gevoel in de regio van de behandelde plekken voelbaar zijn. Dit gevoel zou daarna moeten wegtrekken.
In geval van een behandeling met Cupping en/of Guasha kunnen er van 3 dagen tot een week na de behandeling nog ronde afdrukkken of strepen op de huid zichtbaar zijn. Al naargelang de constitutie en weerstand verdwijnen deze sneller of trager. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.

!!!Let op speciale kennismakingsactie Tuina/Cupping!!!

contactgegevens

Tarieven consult en behandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.