Chinese stoelmassage

Ik geef deze cursus bij Academie Bo Yi

Academie Bo Yi – opleidingen voor Traditionele Chinese Geneeswijze biedt een vijfdaagse cursus Chinese Stoelmassage aan. In deze cursus leer je een stoelmassage te geven met behulp van TuiNa massagetechnieken op de diverse meridianen en maak je kennis met enkele basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Nadat je deze vijfdaagse cursus Chinese stoelmassage de aparte praktijkeindtoets met goed gevolg hebt afgerond kun je als gecertificeerd stoelmasseur aan het werk in Wellnesscentra, voor stressmanagement, in bedrijven en als zelfstandige.

De cursus
De vijfdaagse cursus bestaat uit twee keer twee opeenvolgende dagen (vrijdag, zaterdag of zaterdag, zondag) en, twee maanden later, één herhalingsdag (zaterdag of zondag). Elke les duurt van 12.00 uur tot 18.00 uur. De lessen starten met 15 minuten Qigong, gevolgd door een theorie- (20%) en een praktijkdeel (80%).

Tijdens het theoriedeel van de lessen worden basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, zoals Qi, Yin-Yang en de meridianen uitgelegd. De TuiNa massagetechnieken die in de stoelmassage protocollen zijn opgenomen worden in het praktijkdeel aangeleerd en geoefend.

Tussen het eerste deel van de cursus en de herhalingsdag dient de cursist minimaal 50 stoelmassages aan 50 verschillende personen te hebben gegeven. De cursus wordt gegeven door docenten die allen ervaren TuiNa therapeuten zijn.

Voor meer informatie kan ik je doorverwijzen naar de website.

http://www.bo-yi.nl/bijscholing/chinese-stoelmassage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.