Bagua Zhang 八卦掌

baguaZhang

Bagua Zhang 八卦掌 “Eight trigram palms”


Bagua is onmiskenbaar door zijn vloeiende en cirkelvormige uitvoering. Tegelijkertijd is Bagua wel een van de minst bekende/miskende interne stijlen hier in het Westen. Het voetenwerk bij Bagua is gebaseerd op 2 houdingen; Kou Bu(扣步) , en Bai Bu (擺步)ofwel de T-step en de L-step op de manier van grootmeester T.Y Pang. Zie video.

“Wist je dat Bagua de basis voor het ontstaan van het  Japanse Aikido was?”

Van vorm naar vormeloos:

Onze Bagua stijl noemt Cheng Bagua en deze staat bekend om zijn veranderlijk karakter en vloeiende ononderbroken beweging in een cirkel. Hierin is Bagua de absolute tegenhanger van Xingyi.  In principe behandeld de vorm alle mogelijke manieren van bewegen van je lichaam.

“Bagua kan heel aanvullend zijn op andere sporten en bewegingsvormen.”

Onze vorm telt 8 basis sequenties met elk een aantal bewegingen. Eenmaal je de vorm en structuur beheerst ben je klaar om de vorm los te laten. Foto

Tang Ni Bu 趟泥步: wandelen als in modder

Bij de deze manier van stappen hef je je voeten van de grond om als het ware geen modder op je kleding te krijgen of niet uit te glijden. Anatomisch gezien gebruik je de hele voorkant en achterkant van je benen, dijen en liezen. Dit maakt Bagua een uitstekende workout.

Hier vind je meer info over lestijden, prijzen en locaties.